Štedite limun - ako vam je potrebno za pripremu jela samo nekoliko kapi limunovog soka, možete iglom za pletenje probušiti dve rupe, nacediti nekoliko kapi soka, a limun će se sačuvati kao da nije načet.

Osvežite bajatu gibanicu gibanica koja stoji nekoliko dana biće ponovo sveža kao da je tek ispečena ako je isečete na komade, potopite u mleko, ostavite nekoliko minuta a zatim svaki komad malo propržite na vrelom ulju.

Lepši voćni kolač - suvo grožđe će se ravnomerno rasporediti po testu i neće pasti na dno ili se sabiti na jednom mestu ako ga pre upotrebe stavite u brašno.

Crni rub oko slavina - Uspešno ćete otkloniti samo vrelom vodom i trljanjem četkom.

Koliko kalorija sadrži voće?

Odgovor - nerma

Jabuka-57, jagoda-36, malina-44, narandža-45, grejpfrut-41, breskva-50, kruška-62, šljiva-50, groždje-77, borovnica-35, ananas-51, limun-35.
Ovo se odnosi na kolicinu od 100 grama voća.

Od arpsoft-a

 • Vaši plehovi na kojima su se stvorile tačkice sa mrljama od rdje pospite solju, istrljajte ih debelom kožom od slanine i obrišite papirom, bice kao novi...

  • Svi znamo da kada pripremamo ribu ona na nasim rukama ostavlja ne baš tako ugodne mirise, koji se veoma teško skidaju običnim sapunom itd. Kupite neku najjeftiniju pastu za zube bele boje i istrljajte ruke istom, neugodni mirisi ribe su prošlost.

  Od - marica -
  Savet za kupovinu pavlake, uvek kupujte što svežiju pavlaku, dan-dva posle proizvodnje, nikako onu pred kraj isteka jer se onda mnogo teško umuti.
  I uopšte ne stavljam šlag, jer bez njega bude baš lepo slatko-kiselkasta i strašno osvežava.

  Da bi pečurke zadržale svoj kakarterističan miris, treba ih pržiti na malo ulja.

  U voćnu salatu stavite malo mineralne vode, pa vam voće neće potamneti pošto ga narežete.

  Ogledalo perite vlažnim sapunom, isperite i sušite nekom krpom koja ne ostavlja dlačice. Neće se magliti prilikom kupanja.
  Komentari