Nova osmosatna dijeta postala je pravi hit u Americi, a popularnost je stekla jer vam dozvoljava da jedete sve što želite.


Amerikanci su poludeli za novom knjigom Davida Zinčenka i Pitera Mura "Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite", a autori se zaklinju da dijeta deluje.


Ono što se ljudima najviše sviđa je da mogu da uživaju u svojoj omiljenoj hrani, ali pod uslovom da je konzumiraju od 9 do 17 časova. Zinčenko i Mur tvrde da na savršenu liniju pogubno deluje prejedanje u večernjim satima, kada se ljudi opuštaju i neretko leže ispred televizije i jedu. Prema njihovom mišljenju, to je i uzročnik različitih bolesti.


"Naš organizam ne stiže da preradi hranu koju unesemo u kasnim večernjim satima i te kalorije se zadržavaju tamo gde najmanje volimo, na stomaku i u zadnjici", kažu autori.


Zinčenko i Mur tvrde da ukoliko se budete pridržavali njihove osmočasovne dijete, možete smršati i do četiri kilograma nedeljno. Dakle, od devet do 17 časova dozvoljeno vam je da jedete ama baš sve, ali posle toga ništa. Doduše, dozvoljen je i "vremenski okvir" od 11 do 19 časova, ali autori smatraju da je onaj od devet do 17 mnogo efikasniji.


Ipak, ova osmočasovna dijeta i nije neka revolucionarna vest, jer su nutricionisti i ranije savetovali da ne bi trebalo jesti posle 18 časova. Stručnjaci su uputili kritiku autorskom paru i zbog toga što dozvoljavaju da se jede baš sve, a to uključuje i dosta masne i nezdrave hrane, koja nikako nije dobra za zdravlje.osmocasovna_dijeta


milojka: cini mi se da su ovo moji nutricionisti.Sad je 16 casova,i imam jedan sat fore.Pojescu sad ovaj zaprzeni grasak sa mirodjijom i paradajzom i belo meso polovine pileta koje sam jutros pekla sa malo soli i bez masnoca.U grasku imam ulje i vec sam pojela 180 gr.a spremila sam za danas pola paketa premijinog graska.Ode sve !Samo krkam!
radmilakaradzic: :)


Komentari