Pedikir u kućnom ambijentu


Vreme je da posvetite pažnju stopalima. Za to su potrebni malo strpljenja i kupke, kreme, makazice, turpijice...


Prvi korak koji treba preduzeti je skidanje starog laka sa noktiju. Najbolje je koristiti skidač laka bez acetona, jer ne isušuje nokte.


Zatim, pripremiti kupuku za stopala. Da bi koža na stoplaima omekšala noge držati u vodi desetak minuta. Ali pazite, ako ih držite predugo, koža će postati sklona pucanju.


Nakon toga, omekšalu, ogrubelu kožu i zadebljanja odstraniti četkom, turpijom ili kamenom za pete. Pritom paziti de se ne povrede nežni delovi pete. Ako koža nije previše gruba onda je delotvoran i piling. Posle ovog tretmana pete namazati debljim slojem kreme i ostaviti da upije.


Nokte na nogama skratiti na dužinu najviše 2 milimetra. Prvo nokte iseći ravno a potom turpijom zaobliti krajeve.


Ako je površina noktiju gruba i nepravilna, koristiti blagu turpiju za poliranje, jer gruba turpija može oštetiti i oslabiti nokte. Dobro izravnati površinu noktiju da bi lak na njima izgledao besprekorno.


Da bi se lak duže održao i izgledao besprekorno, prvo naneti sloj bezbojne podloge koja hrani i neguje nokte. Zatim prste razdvojiti sunðerom za razdvajanje da bi nokte lakše nalakirali. Lakiranje uvek počinjati od malog prsta da ne biste razmazali već nalakirane nokte. Na kraju, lak naneti u dva sloja.


Za letnju negu stopala idealne su osvežavajuće kreme, gelovi, maske i talkovi koji omekšavaju i hrane kožu a takoðe sprečavaju prekomerno znojenje stopala.
Komentari