Voće i povrće za bolji seks


Od davnina je poznato da pojedino voće i povrće ima afrodizijačko dejstvo. Za razliku od raznih hemijskih preparata koji imaju i štetne posledice ove namirnice su zdrave, uvek dostupne i sigurne.

Smokve se smatraju seksualnim stimulansom ne samo zbog sastojaka koji sadrže nego i zbog svog izgleda koji asocira na ženski polni organ. Smokve su bogate aminokiselinama za koje se veruje da pojačavaju erekciju kod muškaraca.

Isto tako i priča o bananama kao afrodizijaku rezultat je delom zbog njenog specifičnog oblika, ali naučno je dokazano da su banane bogate enzimom bromelainom koji pojačava libido kod muškarca. Pored toga banane su dobar bogat izvor vitamina B, neophodonog za proizvodnju seksualnih hormona.

Jagode i maline zbog sadržaja cinka jačaju seksualni nagon. Sirovi bademi podstiču libido i senzualne seksualne aktivnosti vitaminom E.

Od povrća celer je dobar izvor androsterona, hormona koji stimulativno deluje na žene. A beli luk sadrži sastojak alicin koji pobiljšava dotok krvi u polne organe.

Avokado sadrži esencijalne masne kiseline i B vitamin koji podstiču balansiranje hormona, kao i folnu kiselinu koja je dobra za srce i daje organizmu energiju. A da ne pričamo o ljutim papričicama, to verovatno već znate...
Komentari