Koža lica se opustila a tu je i višak kilograma.
Godine brzo prolaze, suočavate se sa starenjem i potrebna vam je dodatna pomoć da biste savladali promene koje nastaju na koži i telu. Ne očajavajte! Krenite odmah u akciju i povratite svoj stari sjaj!


Prvo se morate rešiti loših navika. Prestanite da pušite i pijte dovoljno vode, redovno vežbajte, hranite se zdravo i naoružajte se pozitivnom energijom. Budite veseli i više vremena provodite sa osobama koje volite.
Optimistički stav prema životu pomaže organizmu da se lakše bori protiv bolesti i usporava proces starenja ćelija. Smejte se i kada nemate pravog razloga za to. Pronaðite spokojstvo i mir u duši.


Naučite da dišete lagano i duboko; smirite otkucaje srca, jer usled snižavanja količine kiseonika u mozgu osećaćete se umorno i postaćete zaboravni.
Umerena fizička aktivnost je potrebna jer ona stimuliše proizvodnju enzima koji deluje kao antioksidant u organizmu i usporava proces starenja. Preporučuje se svakodnevna šetnja od bar 30 minuta. Ne preterujete sa intenzivnim i napornim vežbama jer se tako troši kiseonik i prozvode se slobodni radikali koji čak ubrzavaju proces starenja. Da biste poboljšali svoju liniju penjite se stepenicama. Ako se jednom dnevno spustite i popnete samo jedan sprat, oslabićete dva kilograma godišnje.
Relaksirajte se svakodnevno.


Spavajte dovoljno jer to jača imunitet i podstiče obnavljanje mišića. Ako ne spavate dovoljno onemogućavate organizmu da se sam obnavlja i podmlaðuje.Čuvajte svoju kožu od sunca i koristite dobre kreme jer se od sunca stvara veliki broj bora. Starenje kože izazivaju UVA zraci, od kojih zapravo ne crvenite pa su zato opasni i zimi.


Uvek doručkujte. Trudite se da to budu integralne žitarice, voće i šolja zelenog čaja. Jedite masnu ribu, skušu, oslića ili sardine tri puta u toku sedmice. Masna riba je dobra za mozak i srce. Konzumiranje masne ribe stimuliše nervnu aktivnost i podstiče zatezanje mišića. Riba iz konzerve je podjednako dobra kao i sveža.Preðite na maslinovo ulje u ishrani, upotrebljavajte ga za kuvanje kao i za prelivanje salata.


Ne mršavite prebrzo već polako i temeljno. Kad preðemo tridesetu naša koža nije dovoljno elastična da da bi se prilagodila iznenadnim promenama telesne težine. Zato je najbolje gubiti jedan kilogram nedeljno a kad postignete cilj trudite se da ostanete na toj težini.

Komentari