Brza dijeta traje sedam dana, a predviðeni gubitak težine je 3 do 5 kilograma.


PRVI DAN – BRZA DIJETA


Tokom prvog dana ove dijete jede se svo voće, osim banana. Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. S tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica i dinje.


DRUGI DAN – BRZA DIJETA


Drugog dana dijete jedite isključivo povrće, koje može biti sveže, kuvano i konzervirano, s tim da treba izbegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.


TREĆI DAN – BRZA DIJETA


Jede se i voće i povrće, kao i pripremljena jsupa: Izrezano povrće prelijte vodom i kuvajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine po potrebi.


ČETVRTI DAN – BRZA DIJETA


Jedu se banane (do dve dnevno), nemasno mleko (do 1%) i supa pripremljena kao za prethodni dan.


PETI DAN – BRZA DIJETA


Jede se supa, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 paradajza tokom dana. Goveði odrezak (snicla) treba biti pečen ili kuvan. Ne smije se pržiti na masnoćama.


ŠESTI DAN – BRZA DIJETA


Uz supu, 400 g govedine danas možete slobodno izabrati bilo koje povrće.


SEDMI DAN – BRZA DIJETA


Ishrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamenite integralnom rižom.


Dijeta se može drzati u nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana izmeðu dva ciklusa dijete. Ova dijeta takoðe je podložna Jo-Jo efektu dijete, ali u puno blažem obliku.


Alkohol, zaslaðeni sokovi i mleko su zabranjeni, ali je nužan unos dve litre tečnosti, vode ili bolje nezaslaðenih čajeva.


Napomena: Pre početka svake dijete posavetujte se sa svojim lekarom.Kristina: Da li ima neka dijeta za vegetarijance da se za 2 nedelje izgubi 5kg
AnNy: Dali pomaze ovo ali vredi probari sve sto je brzo za mene je super :D sto pre to bolje :D


Komentari