Mesečeva dijeta u poslednje vreme je jedna od najpopularnijih dijeta i o njoj se dosta govori. Osim što skida suvišne kilograme i čisti organizam od toksina, ova dijeta zasniva se na samo jednom pravilu: nije dopušteno ništa jesti 24 sata od prvog sata promene lunarne faze. To je zapravo "post" koji započinje odreðenog sata, u vreme Mesečeve mene i promene magnetnog polja na Zemlji (to traje 24 sata).
U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Dakle, tog dana može se "izgubiti" (smršati) i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih odbrambenih sposobnosti.


Mesečeva dijeta nema loše posledice po telesne, fizičke i intelektualne sposobnosti. Gladovati jedan dan nije teško, naročito kada se zna kakav će rezultat biti na kraju, a pri tom nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti.
U toku dana trebalo bi popiti najmanje 2, a može i do 4 litra tečnosti (preporučljivo je da to bude voda, nikako zaslaðeni čajevi ili gazirana pića). Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez ikakvih dodataka, dok su alkohol i mleko zabranjeni.


Ova dijeta nije preporučljiva za skidanje prevelike težine (telesne mase), ali jeste za njeno pravilno održavanje i jačanje organizma, kao i za podizanje odbrambenih sposobnosti organizma.

Uputstva


Posvetite sebi malo vremena i pokušajte sledeće: • Kada Mesec opada, jedite hranu koju inače redovno uzimate i na koju ste navikli. U to vreme, za telo se ne "lepi" hrana kao kada se Mesec nalazi u nekoj od ostalih faza.

 • Kada Mesec raste, jedite manje nego uobičajeno, ili uzimajte manju količinu hrane na koju ste navikli.

 • Kada je pun Mesec i Mladjak, jedan dan obavezno odredite za "post". Za vreme punog Meseca, telo najuočljivije koristi i preraðuje hranu, a za vreme mladog Meseca, najbolje se oslobaða sala i različitih toksina. Bez radikalnih zahvata i na veoma jednostavan ili jedva primetan način, nakon nekoliko meseci možete steći vrlo korisno životno iskustvo koje će vas ispuniti pozitivnim raspoloženjem, većim samopouzdanjem i zadovoljstvom zbog boljeg psihofizičkog stanja. Pri tome, možete se uspešno rešiti barem onog "kritičnog dela" viška kilograma, bez imalo muke i štetnih posledica za organizam.
  Inače, ako odlučite da "postite" jednog dana u vreme mladog Meseca, poznato je da na takav način možete sprečiti i pojavu raznih bolesti. Naime, u to vreme je spremnost organizma da se oslobodi nagomilanih otrova i štetnih sastojaka mnogo veća nego inače.
  Takoðe, poznato je da je dan mladog Meseca povoljan za početak mnogih poslova i aktivnosti uopšte. Dakle, ukoliko želite da se rešite npr. nekih starih, beskorisnih ili loših navika, onda započnite sa odvikavanjem za vreme mladog Meseca.


Na osnovu dosadašnjih rezultata - kada je reč o odvikavanju od pušenja ili alkohola, od prekomernog jela ili od konzumiranja prevelikih količina kafe - pokazalo se da su izgledi za uspeh mnogo bolji u ovoj Mesečevoj fazi nego inače. Tačnije, u fazi mladog Meseca, svi ovi "gubici" se mnogo lakše podnose.

Mesečeve mene • Mlad Mesec - kada se Mesec nalazi izmeðu Zemlje i Sunca; posmatran sa Zemlje, on je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zatamnjenim krugom.

 • Prva četvrt - kada osa Mesec-Zemlja formira pravi ugao sa osom Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumesec nastupa 6 dana nakon novog meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zatamnjena.

 • Pun Mesec - Zemlja se nalazi izmeðu Sunca i Meseca koji je potpuno osvetljen sunčevim svetlom. Pun Mesec se prikazuje nezatamnjenim krugom.

 • Poslednja četvrt - položaj planeta je identičan kao u prvoj četvrti, ali se vidi leva strana Meseca. U kalendaru je prikazana krugom čija je desna polovina zatamnjena.mima: par godina pratim ovu dijetu.toplo je preporucujem,jer se sigurno skidaju kilogrami.ne vjerujte u onu brojku od 3 kg(jedino ako trcite maraton :woohoo: )preporucujem da probate drzati dijetu kad je mlad mjesec.rezultat nece izostati. ne zaboravite jedno,poslije isteka mijene nemojte navaliti i pomesti frizider.nesto lagano pojesti od povrca i ribe ili bijelog mesa. :cheer:
Sara: Pokusacu da pratim meseceve mene pa ako uhvatim koju probacu. I meni se cini da je ovo dobra stvar. :)


Komentari