Stiže najlepše godišnje doba. Priroda se budi. Sve buja i cveta.Posle duge i hladne zime treba primeniti pravilnu negu lica i tela, jer su loše vremenske prilike sigurno ostavile traga.Dubinskim čišćenjem i pilingom rešite se tragova zime.


Počnite sa tuširanjem uz dobar gel. Kad se telo zagrejalo nanesite piling od stopala nagore do struka i od vrata ka struku. Masirajte svaki deo tela kružnim pokretima a posebno na lakotovima i kolenima jer je tu koža najgrublja.
Piling stavite na turpiju ili na kamen za pete i energičnim pokretima istrljajte kožu na stopalima. Isperite telo mlakom vodom i obrišite nežno peškirom bez trljanja. Zatim, na telo nanesite mleko, losion ili ulje za telo. A na pete, kolena i laktove stavite deblji sloj hidrantne kreme i ostavite da upije.


Lice detaljno očistite u kozmetičkom salonu ili prema domaćim receptima koje i same možete da pripremite kod kuće. Dubinsko čišćenje lica podrazumeva parenje ili zagrevanje kože kako bi se pore što bolje otvorile i lakše očistile. Nakon toga, sledi čišćenje mitesera, ručno ili specijalnim aparatom. Čišćenjem obezbeðujete normalnu funkciju kože koja dobija svežinu i sjaj.
Da bi lice delovalo sveže i negovano očistite ga nežnim pokretima mlekom za skidanje šmnike a nakon toga losionom. Umasirajte piling kružnim pokretima prstiju, pa ga odstranite vodom ili tupferima koji su namočeni u losion. Lice osušite papirnom maramicom ili peškirom. Nanesite hranljivu masku za vaš tip kože i ostavite da deluje koliko piše u uputstvu. Zatim, isperite masku mlakom vodom i na kraju isprskajte lice prohlaðenim čajem od kamilice. Ponovite postupak sušenja lica. Na kraju lice namažite hidrantnom kremom za vašu kožu.


U proleće je neophodan temeljan manikir i pedikir. Nahranite stopala i ruke.Uradite pedikir i manikir posle tuširanja ili potopite šake i stopala u posudu sa toplom vodom. Stopala držite 5 minuta pa ih onda obrišite peškirom i potisnite zanoktice ka korenu noktiju štapićem za tu namenu. Nokte isturpijajte ravno da ne bi došlo do infekcije i da se ne bi stvorile zanoktice. Zanoktice na rukama i nogama potisnite i nokte oblikujte po želji. Nokte ojačajte posebnom podlogom pa nanesite lak po sopstvenom izboru. Završite lakiranje zaštitnim slojem bezbojonog laka.


Kosu osvežite šišanjem suvih i ispucalih krajeva. A onda kod kuće nekim tretmanom je učinite zdravijom i sjajnom.
Posle šamponiranja šamponom za vaš tip kose, rukama iscedite vodu i nanesite balzam pa ostavite da deluje 5 minuta. Kosu zatim isperite i nanesite masku sa dubinskim delovanjem masirajući teme. Raščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima, stavite kapu i umotajte u topao peškir. Ostavite da deluje 5 minuta i na kraju dobro isperite.


Da bi vaše ruke, dekolte i noge izgledali savršeno potamnite telo kremom za samopotamnjivanje.
Telo najpre dobro očistite pilingom. Stavite frotirske rukavice za masažu da vam ruke ne potamne više od tela. Kremu rastrljajte meðu dlanovima i kružnim pokretima nanosite od stopala na gore. Na kolena i laktove i na sve pregibe nanesite manje kreme.
Na lice nanesite kremu za samopatamnjivanje kao što inače nanosite kremu. Kremu treba urtljavati sve dok je koža ne upije, jer ako se ne utrlja dobro mogu ostati fleke.

Komentari