Budite lepše uz odgovarajući puder. Potraga za idealnim puderom može biti pravi izazov. Savršen puder mora da pristaje vašoj nijansi tena, održava nivo vlažnosti kože, pruža licu svež, prirodan i mat izgled. Pri tom ne sme da isušuje kožu, zatvara pore, ni da ostavlja masne fleke po licu.

Da biste napravile pravi izbor pri kupovini tečnog pudera obratite pažnju na sastav i na njegovu nijansu. Kupite onaj koji odgovara vašoj koži tj. koji sprečava pojavu bora, koji omogućava koži da diše, koji štiti od spoljih uticaja, koji kožu regeneriše i hidrira kožu. Ako vam je koža masna izaberite puder koji ne sadrži ulje.

Kada birate novu nijansu pudera isprobajte ga na koži po dnevnom svetlu.

Za što priprdniji izgleda treba naneti tanak sloj tečnog pudera uz pomoć sunðerčića koji je prethodno pokvašen vodom. Sunðerom treba blago utapkavati puder po celom licu. Puder na lice nanositi postepeno, sloj po sloj da bi ga ravnomerno naneli i skinuli višak.

Bez obzira da li puder nanosite prstima ili sunðerom pravite poteze od sredine ka spolja.

Za prekrivanje tamnih podočnjaka i crvenila lica koristite korektor, a za efekat preplanulosti lica koristite bronzer.

Priprema lica za nanošenje pudera je veoma bitna. Prvo treba dobro očistiti lice, pa na njega naneti tanak sloj dnevne kreme. Vrhovima prstiju izmasirati lice kružnim pokretima dok nanosite kremu jer će to podstaći cirkulacijum pa će lice delovati svežije. Zatim, ostaviti desetak minuta da koža upije kremu.

Za prikrivanje bora oko očiju i usana odlični su tečni puderi sa jedva primetnim česticama koje reflektuju svetlost.

Puder treba naneti i na gornje kapke do obrva, bez obzira da li nameravate da nanesete i senku. Tako će vam lice biti ravnomerno prkriveno tečnim puderom i spremno za šminkanje.
Komentari