Nemate mnogo vremena a želite da budete u dobroj formi. Međutim, dosadilo vam je da trčite, plivate u bazenu ili idete u teretanu, zato vežbajte kod kuće svakog dana po malo i biće rezultata.

Ako budete vežbali oko 20 minuta vaše telo biće savršeno. Najbolje vreme za vežbanje je jutro, ali vi možete izabrati deo dana koji vama najviše odgovara, vežbanje je uvek korisno.Prvo počnite sa zagrevanjem. Skakućite u mestu nekoliko minuta ovo je jako važno jer omogućava zagrevanje mišića; u suprotnom može doći do povreda.

Zatim, marširajte u mestu nekoliko minuta, pritom dišite polako. Ova vežba je dobra za ubrzavanje srčanog ritma.

Radite trbušnjake nekoliko minuta. Lezite na pod sa rukama ispod glave, pa udahnite vazduh tako da vam se naduje stomak. Dok izdišete podižite lopatice od poda zatežući stomačne mišiće.

Za vretenaste mišiće burina skačite kao žaba nekoliko minuta. Ovo je super vežba za zatezanje prednje strane butina. Pravite velike skokove i imaćete vretenaste mišiće butina. Onda ustanite polako i skakućite u mestu da biste opustili mišiće.

Nakon toga, ispružite ruke u visini ramena i oslonite se na zid. Noge razmaknite u širini bokova. Savijajte ruke u laktovima, ali tako da vam leða budu prava i da se karlica ne pomera. Uradite tri serije po 10 puta.

Na kraju lezite na pod. Udišući podignite levu ruku i savijte levu nogu u kolenu. Dok izdišete ispružite nogu i vratite ruku pored tela. Ovu vežbu potrebno je uraditi po 5 puta obe strane.

Komentari